Dennis Klip

Lost and Found

De prehistorische vondsten die tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis zijn gedaan, hebben lang door mijn hoofd gespookt. Ik kon me haast niet voorstellen dat tienduizenden jaren geleden mammoeten liepen over wat nu de zeedijk is. Door deze vondsten vroeg ik me af wat er nog meer in de buurt te ontdekken valt. De omgeving en het landschap van toen staan in groot contrast met het digitale tijdperk waarin we nu leven. Net als water dat komt en gaat, heeft het verleden grote sporen in ons landschap achtergelaten. Het is daarom extra belangrijk om een nieuwe betekenis te geven aan de dingen die zijn achtergebleven. En zo nu en dan eens te kijken met een ander perspectief om zo tot nieuwe inzichten te komen.

 

In dit werk, gemaakt van gerecyclede materialen, neem ik jullie mee terug in de tijd. Hoe zag het leven en onze omgeving er toen uit? Welke sporen laten wij achter? En hoe inspireren onze sporen anderen om iets nieuws te creëren? Stel je voor hoe Terneuzen er over tienduizenden jaar uit zou zien.

"Ik kon me haast niet voorstellen dat tienduizenden jaren geleden mammoeten liepen over wat nu de zeedijk is."

Dennis Klip | Klipdesign

Na zijn studie aan de kunstacademie St. Joost in Breda is Dennis Klip teruggekeerd naar Terneuzen. Inmiddels werkt hij fulltime onder de naam Klipdesign.

Kenmerkend voor zijn werk is een illustratieve vectorstijl, gecombineerd met patronen, grafische natuurelementen en bijpassende concepten. Klipdesigns werk komt op diverse manieren tot uiting en is verspreid over verschillende media. Hij maakt muurschilderingen, graphics voor op kitesurfboards, en zijn VJ-animaties toeren de wereld rond bij verschillende dj’s. Ook op podia en festivalterreinen kun je zijn 3D-objecten tegenkomen. Dit alles in een overkoepelende beeldtaal.