Lisanne Douma

Vlaggen

Seinvlaggen zijn vlaggen die worden gebruikt om visuele berichten te communiceren tussen schepen op zee. Elke vlag vertegenwoordigt een specifieke letter of cijfer, en door ze te combineren kunnen woorden en zinnen worden gespeld. 

Ik heb de maritieme seinvlaggen als uitgangspunt genomen voor mijn eigen vlaggen die ik heb ontworpen. Seinvlaggen met een eigen twist en beeldtaal. Visuele communicatie op een vlag; soms letterlijk – kenners van het maritieme alfabet kunnen in enkele vlaggen een boodschap ontdekken – en soms thematisch.

"Seinvlaggen met een eigen twist en beeldtaal."

Lisanne Douma

Ik startte mijn opleiding aan de Rietveld Academie, voor beeldende kunst, theater- en audiovisuele vormgeving. Daarna besloot ik mij verder te specialiseren aan de Filmacademie Amsterdam, waar ik afstudeerde als art-director. Ik begon eigenlijk heel autonoom en ben in de loop der jaren steeds toegepaster gaan werken. Als designer en art-director werkte ik voor diverse instellingen en bureaus waar ik niet alleen artistiek te werk ging maar ook organisatorisch en productioneel. 

De drang om meer vrij werk te maken komt weer steeds meer bovendrijven.